top of page

Training & Sport

Wat is het doel van training & sport?
Sporten of bewegen bevordert de opname van zuurstof in de cellen en spieren, het versterkt de  ademhalingsspieren en vergroot de longinhoud, hierdoor verbetert de conditie. Bewegen leidt tot een verbetering van het uithoudingsvermogen, spierkracht en lichaamsgewicht. 
Nog meer voordelen zijn:
  • Klachten, zoals hoesten of slijm kunnen erdoor afnemen
  • De conditie wordt beter
  • Minder benauwd
  • Meer energie
  • Botten worden sterker
  • Spieren worden sterker
  • Sneller herstel van ziekte zoals griep, verkoudheid of longontsteking
  • Kleinere kans op een longaanval of ziekenhuisopname
  • Grote kans om te blijven werken
Door deze verbeteringen heb je minder medicijnen nodig en door een actievere leefstijl worden de dagelijkse dingen zoals het aan en uit kleden, douchen en traplopen eenvoudiger. 
Wat houdt training & sport in?
De trainingen binnen de praktijk vinden plaats in de trainingszaal, hier geeft de fysiotherapeut zowel individuele trainingen als ook groepstrainingen. De training zal bestaan uit een stuk cardio training, denk aan fietsen op de hometrainer of lopen op de loopband. Hiernaast zullen spierversterkende oefeningen voor het gehele lichaam worden toegevoegd. 
Voor wie is training en sport bedoeld?
Training en sport is geschikt voor iedereen. De fysiotherapeut maakt een op maat gemaakt trainingsschema zodat er precies op het juiste niveau wordt getraind. 
Veel gestelde vragen:
Maar wat voor soort beweging/sport moet ik dan doen?
Om het wat makkelijker te maken kan je ervoor kiezen om een activiteit te gaan doen die je leuk vindt. Spreek een keer met je echtgenoot, vriendin, buurvrouw of familie lid, over je plan om meer te gaan bewegen, want samen bewegen is vaak gezellig en ook motiverender. 
Hoe vaak moet ik sporten?
5 dagen per week een half uur bewegen levert al heel veel op. Je werkt vaak al ongemerkt aan je conditie. Denk aan fietsen of lopen naar de supermarkt, traplopen in plaats van de lift nemen, golfen, werken in de tuin, huishoudelijk werk etc. 
Elke vorm van beweging is goed maar wissel het wel af! Ook zijn specifieke oefeningen gericht voor je been-en/of armspieren met gewichten ook erg goed. 
 
Kan ik bij jullie sporten?
Vind je het moeilijk om zelf aan de gang te gaan en zou je het prettig vinden om onder begeleiding van een fysiotherapeut te bewegen? Wij helpen je graag! Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met longaandoeningen. Dit kan in groepsverband of individueel. Altijd een programma op maat!
bottom of page