top of page

BEHANDELINGEN

Behandelingen

Binnen onze specialisatie van longfysiotherapie bieden wij diverse soorten behandelingen aan. Bij de intake wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld. U bepaalt samen met de fysiotherapeut wat de inhoud van de behandeling gaat zijn, wij vinden het namelijk belangrijk dat u inspraak heeft in het behandelproces. Ook de duur van het traject wordt met u besproken, zo bieden wij korte en lange trajecten aan, afhankelijk van uw situatie en klachten. Hieronder leest u meer over onze behandelingen.

PEP

PEP staat voor Positive Expiratory Pressure en betekent niet meer dan uitademen tegen druk. PEP heeft invloed op benauwdheid en ventilatie van de longen.

Pre-Operatief

Als u een operatie aan de longen moet ondergaan, of een andere operatie waarbij er een wond gemaakt wordt in de borst- of buikregio, dan wordt ademhaling heel belangrijk. Waarom?

IMT

IMT is training van de spieren die de inademing verzorgen. IMT staat voor Inspiratory Muscule Training en zorgt voor een gemakkelijkere ademhaling. 

Ademhaling-

technieken

Ademhalingstechnieken zijn technieken/ oefeningen gericht op de ademhaling. Deze technieken zorgen ondermeer voor lucht achter de slijmprop.

Medicatie-instructie

De manier van het inhaleren van longmedicatie is complex maar heel belangrijk. Wij ondersteunen u bij het aanleren van de optimale inhalatie-techniek voor optimaal resultaat.

 

Sporten en trainen

Als u benauwd bent, is bewegen niet het eerste waar u zin in heeft. Toch heeft sporten positieve invloed op longklachten! Bij ons kunt u trainen in groepsverband en individueel, altijd een programma op maat!

Neusspoelen

Als uw neus dicht of verstopt zit kan het moeilijk zijn om door uw neus te ademen. Neusspoelen kan helpen om de neus weer vrij te maken.

Lees meer

Kinderen

Wij bieden ook behandeling voor kinderen, van alle leeftijden. De meeste behandelingen die hier beschreven zijn kunnen ook (aangepast) aan kinderen worden aangeboden door onze gespecialiseerde kinderfysiotherapeut.

bottom of page